lauantai 21. syyskuuta 2013

Bloch Criss Cross VS Amalgam

Ajattelin vertailla paria hieman erilaista tanssilenkkaria, joita olen itse kokeillut ja jotka olen myös hyväksi havainnut.Vertailussa on siis Blochin Amalgam- nahkainen tanssitossu ja Blochin Criss Cross Sneaker.

Tossut ovat keskenään melko erilaiset. Amalgam on selvästi tossumaisempi kun taas Criss Cross kenkä on sporttisempi ja "lenkkarimaisempi" kenkä. Amalagam on myöskin yksi myydyimmistä tanssitossuistamme. Myös Criss Crossia on myyty mukavasti ainakin näin syksyn alussa.
Hintaakin näille kahdelle kengälle kertyy suunnilleen saman verran, Criss Cross kenkä on vain pari euroa Amalgamia edullisempi. Molemmat tossut ovat sieltä edullisemmasta päästä meidän tanssilenkkarien hintahaarukkaa. Tossut sopivat myös hyvin siis vaikka opiskelijan budjettiin :)

No niin, sitten itse vertailuun.


Bloch- Amalgam

Amalgam verkkokaupassa


Eli Amalgamin hankin alun alkaen itselleni ehkä hieman pinnallisista syistä, pitäähän tanssitossun olla kivan näköinen :D Amalgamin pirteät värivaihtoehdot houkuttelivat ja päätin hankkia itsellni pinkki-mustat tossut. Tossut pääsivät heti ahkeraan käyttöön. Tossuja olen käyttänyt monenlaisilla tunneilla,parhaiten tossut mielestäni soveltuivat lattaritunneille ja muille vastaaville, missä ei liikaa hypitä ja pompita. Testasinpa sitten tossut ihan hiphop/funk- tyyppisellä tunnillakin, mutta tänne tossut osoittautuivat ehkä liian köykäisiksi. Myöskin luistoa tämän tyyppiseen lajiin oli ehkä liikaa, vaikka toisaalta yksi tossun plussa puolista on sen pohja, jonka keskellä on luistavampi etenkin pyörähdyksiin sopiva kohta. Amalgamin miinuspuoli (ainakin omaan jalkaan) oli se, että kenkä tuntui kyllä löystyvän melko nopeasti. Olisi ehkä sittenkin pitnyt valita ennemmin se hieman naftilta tuntuva koko verrattuna juuri jalassa sopivan tuntuiseen kenkään. Oma jalkani on myös melko kapea, joten nauhojen kiristäminen osoittautui vaikeaksi siinä vaiheessa kun tossu oli löystynyt ja olisi pitönyt saada kenkä napakammaksi vaikka nauhat oli jo kiristetty maximaalisen kireälle. Tässä kengässä siis on hyvä muistaa valita napakka koko.


Bloch- Criss Cross Sneaker


Criss Cross verkkokaupassa


 Bloch Criss Cross Sneaker on minulle vielä melko uusi tuttavuus. Kengän ostin käyttöön ihan siksi, että tanssiryhmäni harjoituspaikan lattiat ovat tätä nykyä betonia. Oma selkäni kiusaa jo muutenkin, joten ajattelin että parempi hommata kengät joissa on hieman vaimennusta, että selkä säästyy pahimmalta. Halusin kengät, joissa on vaimennusta, mutta jotka myös näyttävät hyvältä, eivätkä liian jyhkeiltä. Jätin siis suosiolla kaikista jämäkimmät kengät väliin ja valitsin Criss Crossin. Kengässä on vaimennusta päkiän ja kannan alla, mutta se on myös ihanan kevyt ja siro!

Tanssitreenejä kengällä on tehty vasta muutamat, mutta olen ollut enemmän kuin tyytyväinen.  Luisto on hyvä, ei kuitenkaan liian liukas (Amalgam tuntui välillä turhankin liukkaalta) ja kenkä on ihan mielettömän kevyt ja huomaamaton jalassa vaikka näyttääkin melko "lenkkarimaiselta". Sporttisen ulkonäkönsä ansiosta kenkä sopii hyvin vaikka myös ihan salikengäksi, kuitenkin kannattaa ottaa huomioon, että kenkä on luistava. Myös Criss Cross Sneakerista on ihania värivaihtoehtoja ;)


-Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti