maanantai 27. tammikuuta 2014

Tanssivuoden tilinpäätös

Näin vuoden vaihduttua on tapana kerrata viime vuoden kohokohtia ja herätellä odotuksia tulevalle vuodelle. Tässäpä siis muutaman tanssitarvikelaisen mietteitä menneestä ja tulevasta tanssikaudesta. Mitä on tullut tehtyä ja mitä kivaa on tiedossa vuonna 2014?Rita:
Kohokohtia viime vuoden "tanssielämässäni" olivat ehdottomasti voguingin aloittaminen heti alkuvuodesta kuten myös baletin pariin palaaminen pitkästä aikaa syyskuun alussa. Pidän omakohtaisesti siitä, että harrastamani tanssilajit tasapainottavat toisiaan, kuten nyt esimerkiksi nämä kaksi lajia: yhtenä iltana voi tanssisalissa leikkiä maailman fierceintä huippumallia ja toisena höyhenenkevyttä primaballerinaa (vaikka todellisuudessa ei olisi lähelläkään kumpaakaan). Syksyllä muodostettiin myös lattarikisaryhmä, jonka riveissä olisi tarkoitus mennä huhtikuun alussa kilpailemaan showlattarien Suomen-mestaruudesta. Toistaiseksi vielä nimetön ryhmämme on kasvanut syksyn aikana mahtavasti yhteen, ja kisakokemuksista näiden tyttöjen kanssa tulee varmasti hauskoja. Kevään kisojen lisäksi odotan alkavalta vuodelta uusia kokemuksia taas yhden "vanhan" lajini parissa, sillä aion jatkaa tauon jälkeen flamencoa. Olen itse asiassa ehtinyt käydä tänä vuonna jo yhdellä flamencon tekniikkatunnilla, jonka jälkeen aivoissa oli olo kuin pyörremyrskyn jäljiltä. Miten laji voikin olla rytmisesti niin hankala verrattuna kaikkiin muihin kokeilemiini tanssilajeihin!


Kukka:
Vuonna 2013 tuli kovaa kehittymistä ja samalla ihan liikaa vammautumisia. Vuonna 2013 palasin pienen tauon jälkeen baletin pariin ja aloitin Helsingin tanssiopistolla. Kesän vietin aktiivisesti tankotanssin parissa ja kehittyminen olikin huomattavaa. Paljon tuli voimaa ja tekniikkaa! Kehittymisestä innostuneen tuli rasitusta liikaa, kun normaalien treenien lisäksi treenattiin monta tuntia esiintymistä varten. Tästä johtuen yläselästä revähti lihas, joka oli niin paha, etten saanut kuukauteen tankoon koskea. Onneksi selkä on jo melkein palautunut ennalleen! Syksyllä kun baletti taas alkoi, niin vaihdoin astetta helpompaan ryhmään, koska halusin keskittyä enemmän tekniikkaan, enkä koittaa vaan muistaa sarjat. Vuonna 2013 pääsin kokeilemaan ilma-akrobatiaa liinoilla, rivitanssia ja soololattareita. Näistä minut etenkin yllätti rivitanssi! Se oli todella hauskaa. :)

Vuonna 2014 päätin aloittaa pitkä aikaisen haaveni, eli salsan! Helmikuussa alkaa parisalsan alkeet ja tammikuun lopulla pääsen nauttimaan vanhasta tutusta showjazz-tanssista, mutta tällä kertaa koroilla. Koroilla tanssiminen on oma taitolajinsa, joten katsotaan miten käy!


Jorma:
Kulunut vuosi oli omalta osaltani juhlavuosi. Tuli 20 vuotta täyteen rivitanssiohjauksen parissa.
Vuosi oli tanssin osalta kiireinen ja siihen mahtui monta kohokohtaa. Ehkä mieleenpainuvimpina oli rivitanssin 20-vuotisjuhla "Get In Line", jota minun oli kunnia olla järjestämässä. Tapahtumaan osallistui niin rivitanssin ekakertalaisia kuin jo pitkään lajin parissa olleita. Jopa niitä, jotka olivat olleet pitkään poissa lajin parissa, mutta tulivat katsomaan miltä tanssi uudella vuosituhannella näyttää. Ja aika samaltahan se näytti. :)
Toinen maininnan arvoinen kohokohta oli tietenkin kun pääsin opettamaan omaa lajiani Tanssitarvikkeen myyjille. Jälleen yksi "tanssipiste" henkilökunnallemme. On aina mielenkiitoista nähdä kuinka eri lajien virtuoosit omaksuvat uuden lajin erikoisuudet.


Mukavaa Uutta Vuotta 2014 toivottaa koko Suomen Tanssitarvikkeen poppoo!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti