torstai 21. marraskuuta 2013

SirkushuvejaVietimme jonkin aikaa sitten Tanssitarvikkeen porukalla virkistyspäivää ilma-akrobatian, tarkemmin sanottuna ‘hammockin’ parissa. Hammockilla tarkoitetaan katosta roikkuvaa, leveää kangaslenkkiä, jota käytetään sirkustemppujen lisäksi myös ilmajoogassa. Sana hammock tarkoittaa suoraan suomennettuna riippumattoa, mikä antaa aika hyvän käsityksen tästä välineestä.


Koko työtiimi: Anni, Kukka, Rita, Salla, Jorma, Heidi, Laura, Saara ja Kabba

Olen itse tankotanssiharrastukseni kautta kokeillut muutamia lattia- ja ilma-akrobatialajeja, kuten rengastrapetsia ja vertikaaliköyttä, mutten koskaan vielä hammockia. Rakastan tankotanssia, ja jos aikaa ja rahaa olisi rajattomasti, harrastaisin myös muita sirkus- ja akrobatialajeja, mutta koska näin ei ole, tyydyn tankoon (toistaiseksi). Voitte siis ehkä uskoa, että odotin hammock-tuntia suhteellisen innoissani!Anni


Ohjaajamme Vertical Clubilla (www.verticalclub.fi) oli ihana Laura, joka osasi auttaa ja selittää liikkeet perusteellisesti ja jolla riitti kärsivällisyyttä yhdeksänhenkisen tiimimme sähläämiseen. Aloittelimme tunnin huolellisella alkulämmittelyllä, jonka jälkeen harjoittelimme inversiota, eli ylösalaisin menoa lenkillä. Tämän jälkeen kävimme läpi jos jonkinlaisia liikkeitä, joista harmillisesti en osaa nimetä nyt yhtäkään. Loppuvenyttelyt ja ja -verryttelyt teimme myös lenkillä, mikä oli aivan ihanaa ja rentouttavaa - siis makoilua painottomana pehmoisessa ja keinuvassa riippumatossa, taivaallista.


Kukka


Täytyy myöntää, että lenkillä kieppuminen oli kyllä yksi hauskimmista jutuista mitä olen pitkään aikaan kokeillut! Niinkin hauskaa, että aion aivan varmasti varata itselleni vielä ainakin toisen tunnin (olisin sen jo tehnytkin, elleivät tunnit olisi monta viikkoa eteenpäin täyteen buukatut, piru vie!) Tankotanssiin tottuneelle hammock oli ihanan pehmeä ja virkistävän erilainen instrumentti, jossa voi kuitenkin jonkin verran hyödyntää tangolla hankittua voimaa ja tekniikkaa. Oli toki joitakin liikkeitä, jotka eivät olleet varsinaisesti mukavia, mutta uskon että siihen tottuu - totuinhan aikoinaan tolppaankin, vaikka se ensimmäisellä kerralla antoikin aikamoiset mustelmat!


KabbaMutta liikkeisiin tottuminen tietysti edellyttää sitä, että pääsen hammock-tunnille uudestaan. Ja kova hinku sinne jo olisikin, olisi huippua päästä hiomaan tunnilla kokeiltuja juttuja, ja ennen kaikkea oppimaan lisää ja haastavampia liikkeitä! Joten ei kai muu auta kuin pistää itsensä pian jonotuslistalle ja peukut pystyyn.


-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti