torstai 28. marraskuuta 2013

Testissä Bloch Warm Up Booties -"lämmittelybuutsit"

Keskiviikkona saavuin töihin ja ilokseni huomasin, että Blochilta oli saapunut tuotteita myymälään. Mukana oli tilauksessa olleita Bloch Warm Up Booties -"lämmittelybuutseja”, joita olen jo vuosien ajan himoinnut.  Ohessa linkki tuotteeseen Suomen Tanssitarvikkeen nettikaupassa: http://kauppa.tanssitarvike.fi/kauppa/index.php?page=product&product_id=4844&category_id=

Olen ammatiltani balettitanssija ja  balettimaailmassa nuo Blochin buutsit ovat saavuttaneet jo jonkinlaisen kulttistatuksen. Opiskeluaikoina todella monella oli nuo buutsit jalassa lähes koko päivän: lämmitellessä, lounaalla, tilasta toiseen siirryttäessä ja silloin kun joutui odottamaan sivussa omaa vuoroaan harjoituksissa. Kaverit kehuivat niitä superlämpimiksi, mukaviksi ja olihan kaikilla hupputanssijoillakin itsellään oma pari. En niitä kuitenkaan silloin opiskeluaikoina hankkinut, vaikka hirveästi teki mieli. No totta kai nyt kun ne myymälään saapuivat en voinut vastustaa ”kiusausta”  ja päätin, että ostan itselleni heti parin ja pistän testaukseen. Tuleepahan sitten selvitettyä ovatko ne todella maineensa veroiset kun hintakaan ei ollut paha (31,95 euroa). Iltavuoron ensimmäisellä hiljaisella hetkellä päätin kokeilla tossuja jalkaan. Tuntuivat mukavilta ja lämpimiltä, joten eipä aikaakaan kun valitsemani harmaat  buutsit koossa L oli jo pakattu suureen laukkuuni odottamaan vuoroni päättymistä ja seuraavan päivän balettituntia, jolloin ne pääsisivät tosi puuhiin.


Omat tossut odottelivat tunnin aikana ikkunalaudalla.

Meillä ammattibalettitanssijoilla aamu alkaa lähes poikkeuksetta balettitunnilla. Jo ennen balettitunnin alkua valmistaudumme tuntiin lämmittelemällä kukin itse tarvitsevamme ajan. Itse olen yksi niistä tanssijoista, jotka tarvitsevat reilusti aikaa ennen tuntia venytellä sekä tehdä vatsalihaksia ja muita harjoitteita, jotta pystyn tekemään balettitunnin kunnolla. Tärkeä osa erityisesti baletissa on nilkkatyöskentely. Baletin estetiikassa nilkka on ojennettu ja nilkkatyöskentelylle annetaan paljon painoarvoa. Siksi onkin tärkeää, että nilkat ovat lämpimät jo ennen tunnin alkua.

Venyttelyä harjoitusten välissä


Pistin siis lämmittelykamat päälle ja uudet warm up bootiessit sujahtivat jalkaan helposti. Aloin lämmittelemään ihan normaalisti ja kauan ei kyllä tarvinnut harjoitteita tehdä kun nilkat alkoivat jo tuntumaan mukavan lämpimiltä.  Tunnin alussa pidin tossuja vielä jalassa ensimmäisten tankosarjojen plien ja tendun aikana. Yllättävän hyvin tossuissa pystyi tekemään ihan baletin liikkeitä, vaikka ulkonäön perusteella tossuja voisi luulla kömpelöiksi. Kömpelöt ne eivät kuitenkaan olleet ja itse asiassa tossujen pohjissa oli hyvin pitoa, lattian tunsi hyvin ja nilkalla oli tilaa ojentua hyvin tossun sisällä. Olivat kyllä sen verran mukavat, että olisi voinut pitää pidempäänkin jalassa, mutta en kuitenkaan koko tuntia viitsinyt isoissa lämmittelysaappaissa tehdä.

Tunnin jälkeen pistin buutsit jalkaan pitääkseni jalat lämpiminä tunnin jälkeisen harjoituksen alkuun asti. Hyvin pysyivät jalat lämpiminä ja balettitossut mahtuivat hyvin warm up bootiessien sisään, joten ei tarvinnut edes vaivautua ottamaan balettitossuja pois. Todella kätevää! Olen myös nähnyt, että jotkut naistanssijat ovat laittaneet kärkitossut tossujen sisään kun ovat sivussa odottaneet  omaa vuoroansa. (Huom!  He eivät tanssineet ne jalassa.)  Eli ei haittaa, jos on vähän isommatkin tossut, sukat tai miksei jopa villasukat, jos oikein lämpimistä jaloista pitää.

Tunnilta peilin kautta otettu kuva baletin ensimmäisessä asennossa. Ei luisuneet jalat alta buutsit jalassa!


Nyt on muutama päivä lämmittelybuutseja testattu: pari balettituntia tehty, tanssikeikka heitetty ja tossut kaivettu esiin myös kotona kun lattiat ovat olleet kylmät. Pidän tossuista kovasti ja näin sunnuntai-iltana tätä kirjoittaessani odotan innolla, että voin huomenna töpötella tossut jalassa Kansallisbaletin aamutunnille.

-Kabba

Ps. Editoin tätä blogia vielä pikkaisen myöhemmin ja buutsit ovat nyt jo ehtineet Kansallisbaletin tunneille asti. Hyvin sulautuivat muiden samanlaisten buutsien joukkoon. Pitääpä muistaa laittaa oma nimi, ettei mene toisten tanssijoiden kanssa sekaisin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti