torstai 19. joulukuuta 2013

Hei sinä mies, vanhempi rouva, puupökkelö tai rytmitajuton! Usko tai älä, sinäkin voit aloittaa tanssiharrastuksen!!

Vuosien aikana tanssia harrastaessani ja sen parissa työskennellessäni minulle on tullut turhankin tutuksi yllättävän monen "pelko" tanssiharrastuksen aloittamista kohtaan. Monet ajattelevat, että tanssi täytyy aloittaa nuorena ja siihen tarvitaan notkeutta, rytmitajua, hyvää kuntoa ja ammattimaiset vaatteet. Ja ei muuten tarvita! En toki väitä etteikö näistä olisi hyötyä, mutta erilaisia tanssilajeja on niin monia ja kursseja vaippaikäisistä senioreille saakka, että kuka tahansa voi aloittaa tanssin iästä ja kunnosta riippumatta. Ja mikä voisi olla hauskempi tapa saada lisää notkeutta, rytmitajua, kuntoa ja ehkä näiden kautta vähän sitä nuoruuttakin... kuin TANSSI!!


We Heart It

Suomessa on niin paljon erilaisia tanssikouluja, että lajikirjo on aivan valtava. Moni ei tule edes ajatelleeksi miten monta erilaista tanssilajia on olemassa; on sekä yksilö- että paritansseja. 

Kaikista lajeista löytyy varmasti myös aloittelijoille sopivia kursseja. Aivan varmasti jopa maailmanluokan tanssijat ovat joskus olleet alkeistunneilla ja miettineet, mikä ihmeen jalan aukikierto tai flex-nilkka? Opettajat ottavat myös varmasti kaikkien tarpeet huomioon. Kannattaa rohkeasti kertoa, jos sinulla on joitakin juttuja, joita et voi tehdä tai olet vaikka venäyttänyt nilkkasi, niin opettaja tietää, miksi et välttämättä tee kaikkia liikkeitä, ja osaa tarjota vaihtoehtoista liikettä. Esimerkiksi street-tunneilla, joilla  itse käyn, opettaja antaa lattialla tehtäviin osioihin seisaaltaan tehtävän vaihtoehdon, sillä tunneilla käy kymmenisen 40 ikävuoden paremmalla puolella olevaa tanssijaa (joista kyllä suurin osa taipuu kevyesti myös lattiatasoon).


We Heart It

Huomio miehet! Tanssi ei ole vain naisten laji, ja nykyään yhä useammat miehet ovat myös löytäneet tanssista itselleen mieluisan harrastuksen (ja kyllä, myös heteromiehet käyvät tanssimassa). Oman rakkaan lajini tankotanssin saleihin on myös ilmestynyt muutamia miehiä kokeilemaan lajia. Ja oma miesystävänikin harrastaa tanssia!

Tanssi myös yhdistää ihmisiä: mikä olisi hauskempaa kuin jakaa kokemuksiaan muiden harrastajien kanssa ja nauraa yhdessä "virheilleen", sillä niitä sattuu joka tunti, ja se on täysin normaalia. ;)

Nyt vaan kaikki etsimään itselle sopivaa lajia. Minäkään en varmasti tunne niistä puoliakaan mutta saa tulla kysymään neuvoa!

-Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti