tiistai 24. helmikuuta 2015

Tanssilajit vaihtoon!

Vaikka olen Tanssitarvikeliikkeessä töissä, en ole ikinä ollut balettitunnilla. EtnoFitnessin tammikuisessa superlauantaissa kuitenkin uskaltauduin Ballet Workout-tunnille, josta kirjoitinkin jo aiemmassa postauksessa. Tunnin päätteeksi vaihdoin muutaman sanan tunnin ohjaaja Karin kanssa, kerroin tanssitaustastani ja hän kehotti minua tulemaan rohkeasti aikuisbalettiin. Oma tanssitaustani on hyvin pitkälti street-lajien parissa. Olen treenannut kahdeksan vuotta hiphopia ja myöhemmin ottanut treeniin lisäksi street-alalajeja, kuten housea, vogueta ja uutta suosikkiani, dancehallia.


Muutaman viikon päästä keskustelusta uskaltauduin ihan oikealle balettitunnille. Ensimmäinen puoli tuntia minulla meni naureskellessa itselleni: Grand Plie muistutti enemmän kuntosalilta tuttua syväkyykkyä ja taisi muutama oppilaskin katsoa minua hieman huvittuneena. Baletti vaatii kärsivällisyyttä ja huomasin turhautuvani, että en oppinut edes perusliikkeitä heti, enkä edes tahtonut pysyä ryhdikkäässä asennossa -tuntui, että sain pienen kolauksen identiteettiini tanssijana.

Kokemus oli hauska ja mielenkiintoinen, enkä kadu että kokeilin. Vaikka baletti toden totta tukee kaikkea tanssillista harjoittelua, ryhtiä ja liikkuvuutta, pysyn mielummin urbaanien tanssilajien parissa, jossa saa vähän hullutellakin.  Suosittelen kuitenkin ihan jokaista tanssijaa, myös meitä katutanssijoita, kokeilemaan rohkeasti klassista balettia, kokemus oli mielenkiintoinen!


Balettitanssija Sara uskaltautui puolestaan Dancehall Queen Style-tunnille. Tunnilla oli niin hauskaa kuin lupasin, ja hiki tuli pintaan 75 minuutin treenillä. Sara yllätti taidoillaan, eikä olisi uskonut, että tyttö on ensimmäistä kertaa urbaanin tanssin tunnilla. Tanssilajit tukevat toinen toisiaan loppupeleissä yllättävilläkin tavoilla.

Rohkeasti laajentamaan katsetta tanssin maailmassa -edessä voi olla avartavia kokemuksia ja uusia oivalluksia. Vähintäänkin lupaan leveän hymyn huulille! 


-Anna

*tehty yhteistyössä Etnofitnessin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti