torstai 2. huhtikuuta 2015

Lajiesittely - Tuolitanssi

Suomalaisessa saunassa tehdään isoja päätösiä ja saadaan parhaat ideat. Myös tuolitanssi on saanut alkunsa saunasta. Näin Facebookissa sattumalta tuolitanssimainoksen ja lähdin selvittämään asiaa ja pian törmäsinkin Helsingissä pidettävään tuolitanssikurssiin, jonne oli tietysti pakko päästä testaamaan, että mikä tämä juttu on. Lähdin lauantaina hipsimään kohti Baila Bailan tiloja ja innolla odotin, että mitä tuleman pitää, sillä ennakko odotuksia ei juuri ollut. Vastassa olivatkin ihanan pirteät Tytti ja Reija. Reija piti meille tuolitanssitunnin ja on avain mahtava opettaja ja hänen energia ja rempseä olemus tarttui myös muihin tunnin aikana.Mikä ihmeen tuolitanssi?

Tuolitanssi on tanssia tuolilla ja tunnit ovat K-18, mutta kyllä tunti sopisi varmaan myös hieman nuoremmille. Tuolitanssi yhdistää tuolitanssin ja burleskin. Kurssi, jolla olin itse mukana oli hyvin showmainen pienillä burleski-vivahteilla. Tuolitanssia pääsee myös harrastamaan nykytanssi-vivahteilla, joten tunteja löytyy monenlaiseen makuun. Tasoja on kolme, joista vaikeimmalla tasolla tehdään enemmän haastavia temppuja tuolilla. Kurssi, jolla kävin sopi henkilölle, joka ei ole koskaan tanssinut ja vähän enemmän tanssineille. Kurssilla tuolilla tehtiin muutamia helpompia temppuja ja tanssi oli rakennettu tuolin ympärille.

Tunti alkoi hyvin rempseällä lämmittelyllä ja lämpönousi mukavasti hittibiisien tahdissa. Reijalla oli oikein menevä ote ja jähmeys sekä turha jäykkyys kannattaakin jättää suosiolla pukuhuoneeseen. Tunnilla opeteltiin koreografia, joka oli hyvin naisellinen. Ryhmä oppi nopeasti ja saatiinkin kurssin aikana koreo kasaan, mikä oli oikein mukavaa.Tunnin aikana oli ihana huomata kuinka kurssin aikana jokainen vapautui ja turha jähmeys oli jäänyt nurkkaan tunnin loputtua. Alkuun tietysti kaikkia jännitti. :)Fiilikset tunnin jälkeen?

Tunnin jälkeen huomasin, että jotain oli tapahtunut. Kannoin itseäni paremmin ja olin paljon itsevarmempi. En ole koskaan tuntenut itseäni niin itsevarmaksi tanssitunnin jälkeen, kuin tuolitanssitunnin jälkeen. Olin tunnin alussa hieman apealla tuulella ja sääkin oli ihan harmaa. Illalla lähdin tunnilta hymyssä suin ja hymyilin, vaikka räntää satoi taivaan täydeltä. Lisää tälläistä positiivista energiaa!


Kenelle suosittelisit?

Suosittelen tuolitanssia kaikille naisille. Tunnille on helppo osallistua iästä ja koosta riippumatta, siksi ihastuinkin tähän niin kovasti. Voisin hyvin kuvitella vieväni tunnille kohta 60 vuotta täyttävän äitini. Suosittelen myös tuntia mieluusti pluskoon naisille, koska liikkeet on helppo tehdä koosta riippumatta ja tarvittaessa opettaja antaa helpotettuja liikkeitä.

Kuulemman parhaat tuolit tanssin harrastamiseen ovat vanhat puiset koulun tuolit, jotka tuntuivat jykeviltä. Tuolitanssia voikin siis harrastaa kotona hyvin halvalla. ;)

Workshoppeja tullaan järjestämään lisää Helsingissä, joista ilmoitetaan nettisivuilla ja Facebookissa.
Kannattaakin käydä lisää tutustumassa myFlow:n sivuilla ja Facebookryhmässä!

-Kukka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti