perjantai 14. kesäkuuta 2013

Aseena vain neula ja lanka!

Vaikka kesä onkin päässyt vasta aluilleen, niin ei ole liian aikaista miettiä syksyn tulevia treenitunteja. Moni pieni ja iso ballerina uusii tossunsa syksyisin. Siksi ajattelinkin, että nyt olisi hyvä kerrata, että mites se kuminauhojen ompeleminen pehmeisiin harjoitustossuihin menikään, niin ei mene sormi suuhun kun pikku ballerina tarvitsee tossut syksyn tunneille.

Nauhat voidaan ommella kahdella tavalla: ristiin tai poikittain. Poikittain on helpompi, jolloin tarvitaan vain yksi kuminauha per tossu. Yleensä tossujen mukana tulee myös kuminauhat, mutta kangaskaupasta saa myös. Suosittelen noin 1cm-1,5cm paksuista kuminauhaa.

Kuminauhat voidaan ommella niin ompelukoneella kuin käsin. Tarvitset vain tossujen väristä lankaa ja neulan.

Poikittain:
1.Taita tossu kantapäästä ja ompele nauhat tähän kohtaan tai
2. Mittaa sivusauman kohdasta noin 2cm kantapäähän päin ja ompele.

1. Taita

2. Mittaa

Kiinnitä ja ompele!


Ristikkäin:
Monessa tossussa kuminauhat ovat ommeltu jo kantapäästä, joten voit päättää vain mihin kohtaan toiset päät laitetaan. Kannattaa sovitella neulojen kanssa, että mikä kohta tuntuu itselle hyvältä. Kaikille ei sovi samat kohdat, koska tähän vaikuttaa hyvin paljon jalan rintavuus. Mittaa siis itsellesi sopiva kohta, laita nuppineula ja ompele!
Vinkki! Älä ompele nauhakujaan, koska sitten tossuja ei voi kiristää.

Myös poropeukaloille on ratkaisu! Meillä on myös malleja, joissa kuminauhat ovat ommeltu jo valmiiksi. Näin säästyy aikaa ja sormenpäät. ^^ Hyvä perus malli on SoDanca Bae 24, jossa on koko pohja. Verkkokaupasta löydät tossun: TÄÄLTÄ


-Kukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti