tiistai 4. kesäkuuta 2013

Miten löydät sen oikean?

Sen oikean kokoisen tanssikengän!


Tanssikenkiä valitessa on tärkeää, että kenkä istuu hyvin ja on sopivan kokoinen. Sopivan kokoinen kenkä on napakka, eikä kengän kärkeen tarvitse jättää tyhjää tilaa, eli niinsanottua käyntivaraa. Riittää kun kaikki varpaat mahtuvat olemaan suorassa, eikä kenkä paina pituussuunnassa. Sandaalimallisissa kengissä varpaat saavat jopa tulla aavistuksen verran kärjen yli, mikäli koko on muuten parempi kuin seuraavaa suurempi. Tämä ongelma on usein pitkävarpaisilla.Oikeaa kokoa valitessa kannattaa kuitenkin otta huomioon myös kengän tyyppi ja käyttäjä. Tässä muutamia huomioon otettavia asioita sopivaa kenkää valitessa.

Kengän malli: Kengän malli vaikuttaa myös valittavaan kokoon. Yleisesti mitä tossumaisemmasta ja kevyemmästä mallista on kyse, sitä napakampi se saa olla. Esimerkiksi baletti- ym. tossut, ja kevyet tossumaiset lenkkarit saavat istua kuin sukka jalkaan, kun taas teräväkärkisten kenkien päähän jää tietysti enemmän tilaa.

Tossut vai kengät?


Kengän materiaali: Oli kenkä millainen tai mitä materiaalia tahansa, se mukautuu aina jonkin verran käytössä. Nahka mukautuu tunnetusti hyvin ja mitä pehmeämpi nahka, sitä enemmän se mukautuu. Mikäli nahkakengässä on kuitenkin kangasvuori, estää se jonkin verran venymistä, mutta nahkavuorinen tai vuoriton nahkakenkä pääsevät mukaitumaan mielensä mukaan. Mitä mukautuvampi kengän materiaali on, sitä napakampi kenkä saa olla ostettaessa.

Kankainen vai nahkainen?

Millainen sukka: Kenkää kannattaa sovittaa samankaltaisen sukan kanssa, millä sitä myöhemmin käytetään. Sukan paksuus vaikuttaa yllättävä paljon kengän kokoon. Mikäli vastaavaa sukkaa ei sovitustilanteessa ole, tulee käytettävän sukan paksuus kuitenkin huomioida oikeaa kokoa valitessa.

Jalka voi olla eri kokoinen eri vuorokaudenaikoina: Jalka on usein pienin heti aamulla herättyä ja suurimmillaan illalla tai urheilun jälkeen. Jalan turvotuksen määrä on hyvin henkilökohtaista, eikä se kaikilla vaikuta merkittävästi. Tämä kannattaa kuitenkin tiedostaa ja huomioida, etenkin aamuostoksilla. Myös varpaankynsien leikkaamatta jättäminen saattaa vaikuttaa yllättävästi ;)

Meillä on usein eriparijalat: Lähes kaikkien jalat ovat hieman eri paria. Ne voivat olla eri kokoiset, levyiset tai muotoiset. Tästä syystä kengät tulee aina sovittaa kumpaankin jalkaan ja koko valita isomman jalan mukaan. Kenkäparia kannattaa kokeilla kumpaankin jalkaan myös sen varmistamiseksi ettei kummassakaan kengässä ole painavia saumoja tai muuta kengän rakenteesta poikkeavaa. Tanssikengät tehdään useimmiten käsityönä, joten niissä saattaa olla pieniä yksilöllisiä eroja.

Oma jalka: Kaikkien jalat ovat erilaisia, jotkin asiakkaat ovat mieltyneet erittäin napakoihin kenkiin, kun taas toisten varpaankynnet eivät siedä ollenkaan kosketusta kengän kärkeen. Itselleen sopivinta kokoa valitessa kannattaa noudattaa yleisiä ohjeita, mutta kuunnella myös ennenkaikkea omaa jalkaansa. Jokainen tuntee kuitenkin omat jalkansa parhaiten.


-Saara

P.S. Suosittelemme varaamaan ensimmäiseen sovituskertaa sopivasti aikaa eli noin puoli tuntia tai enemmän. Mikäli olet ostamassa kenkiä verkkokaupan kautta. Kannattaa kysyä neuvoa meidän online palvelun kautta, joka on auki myymälän auki olo aikojen puitteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti