maanantai 24. kesäkuuta 2013

Korkosuojat kenkiin!

Korkosuojat ovat muovisia läpikuultavia korkokenkien koroissa käytettäviä suojia ja niitä löytyy kattava valikoima eri korkuisiin, levyisiin ja mallisiin korkoihin, hyvin leveisiin korkoihin korkosuojia ei käytetä. Korkosuojien tehtävänä on suojata kengän korkoa sekä lattiaa, ja esimerkiksi joissain tanssikilpailuissa korkosuojien käyttö on pakollista. Myös tunneilla korkosuojat ovat käytännölliset ja suojaavat korkolappua. Eikä ole kallista ja aina lykkääntyvää korkolappujen vaihtoa suutarilla tarvita,jos vain vaihtaa korkosuojat, jotka ovat hinnaltaan huomattavasti korkolappujen vaihtoa edullisemmat, korkosuojasta riippuen noin 3-5 e.


Korkosuojia on tavallisia kokonaan kumisia sekä haljasnahkapohjaisia malleja. Haljasnahkapohjaiset korkosuojat ovat käytössä hieman liukuvammat. Se kumpia suojia haluaa käyttää on ihan makuasia.



Korkosuoja on oikean kokoinen silloin, kun se asettuu tiiviisti koron ympärille, eikä pääse liikkumaan tai pyörimään. Korkosuojat ovat melko pehmeää materiaalia ja ne joustavat jonkin verran, jolloin ne on helpompi asettaa paikoilleen ja pysyvät napakammin kiinni. Yleisimmät korkosuojamallit ovat:


* Ultra slim heel, erittäin kapea suora korko
* Slim heen, kapea suora korko
* Contour/Flare heel, eri kokoisia, korko levenee aavistuksen alaspäin
* Junior heel, ´matalampi ja leveämpikorkoisiin junior tanssikenkiin


Suorat korkosuojat ovat yksinkertaisia asettaa paikoilleen, ne vain työnnetään kiinni korkoon. Contour ja Flare sekä Junior suojia kannattaa hieman lämmittää ja suuta varovasti venyttää ennen paikoilleen laittoa, silloin ne sujahtavat korkoon helpommin. Käsin lämmittäminen riittää, mutta mikäli se ei näin onnistu, voi suojaa lämmittää myös varovasti hiustenkuivaimen avulla. Älä pidä suojaa liian lähellä kuumaa kuivainta, ettei se vaurioituisi. Kun suoja on lämmitetty asetetaan se paikalleen niin, että aloitetaan koron kulmista ja työnnetään suojaa korkoon pikkuhiljaa edestakaisin hivuttavin liikkein ja lopuksi pyöräytetään suoja kannan yli paikalleen. Tässä operaatiossa saattaa joutua käyttämään yllättävän paljon voimaa :)



Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti