maanantai 13. toukokuuta 2013

Päkiöiden paras kaveri!Paljain jaloin vai päkiätossuilla?SoDanca Cat's Paw 19,95€

Kaikissa tanssilajeissa ei välttämättä kenkiä tarvita, mutta kaikkia ei myöskään ajatus paljain jaloin tanssimisestakaan miellytä. Onneksi ongelmaan on ratkaisu, päkiätossut!! Monesti asiakkaat eivät ole tietoisia tämän tyyppisistä tossuista ja kyselevät kummastellen tossut kädessään että mitä nämä ovat. Siksi ajattelin kirjoittaa tossuista tänne blogiimme, jotta nämä päkiän pelastajat saisivat arvoistansa julkisuutta.


Bloch Foot Thong 16,95€

Päkiätössuja käytetään useimmiten lajeissa, joissa tanssiminen/liikkuminen on mukavinta ja lajiin sopivinta paljain jaloin, esimerkkeinä erilainen voimistelu, showtanssi ja nykytanssi. Päkiätossujen tehtävänä on suojata jalkapohjan ihoa ja vähentää kitkaa, jolloin erilaiset pyörähdykset ja käännökset onnistuvat lattiaan juuttumatta. Kenkiin verrattuna tossut ovat kuin sukat, eivätkä rajoita jalan liikkumista millään tavalla, jolloin erilaiset jalkojen ojennukset ja liikkeet sujuvat vaivatta. Tossu ei kuitenkaan tue jalkaa samalla tavalla kuin esimerkiksi tanssilenkkarit, joten mikäli jalkasi tarvitsevat enemmän tukea, kannattaa kuitenkin miettiä kevyitä lenkkareita.


Bloch Soleil Foot Glove 15,95€

Päkiätossuja on hyvin erilaisia, esimerkiksi koko jalkaterän peittäviä, vain päkiän peittäviä (nässä varpaat jäävät näkyviin) ja päkiän/jalkaterän ja kantapään peittäviä. Pohjamateriaali tossuissa on useimmiten joko haljasnahkaa eli halkaistua nahkaa tai tavallista pintanahkaa, mutta myös silikonipohjaisia tossuja mm. Bloch Gripp ja Bloch Forme, löytyy esimekiksi joogaan, jolloin pohjan on tarkoitus olla pitävä luistavvan sijaan. Itse olen näistä kokeillut koko jalkaterän peittäviä sekä päkiän peittäviä tossuja ja molemmissa on puolensa. Koko jalkaterän peittävissä Bleyerin tossuissani koko jalkaterä sai huoletta oleskella ilman hiertymiä, mutta tossut olivat hiostavammat kuin esimerkiksi nykyiset Blochin tossuni, joissa varpaat jäävät näkyviin. Näissä tossuissa on lisäksi pehmeämpi pohja, mikä tuntuu jalassa miellyttävältä. Varpaisiin tulee kuitenkin helpommin hiertymiä kuin koko jalkaterän peittävissä malleissa, mutta olen silti itse mieltynyt enemmän näihin hengittävimpiin malleihin.


Bloch Foot Glove 14,95€


Liikkeestämme löydät laajan valikoiman erilaisia eri valmistajien päkiätossuja, tervetuloa kokeilemaan!

Saara

1 kommentti:

  1. Hei
    Katsoin asiakkaalleni päkiän kevennystä sivuiltanne. Missä myytte ja missä on liikkeenne?
    Ystävällisesti Aikioniemi Kirsi-Marja Jalkahoitaja Lahti

    VastaaPoista