tiistai 7. toukokuuta 2013

Suojasta polvi paranee!Tai oikeastaan ei kipeydy alun alkujaankaan ;)
Ah, polvisuojat! Nämä pikku kullanmurut ovat maksaneet itsensä minulle takaisin jo monen monta kertaa!

Vaikka itse opetankin lähinnä bollywoodia, lattarilajeja ja itämaista fuusiotanssia, tykkään välillä vierailla oman mukavuusalueeni ulkopuolella ja livahtaa kollegani Dancehall Queen Style-tunnille. Siellä onkin sitten sellainen meno ja meininki akrobatiaa ja lattiatekniikka hinkatessa, että polvisuojia rupeaa aika nopeasti kaipaamaan, viimeistään seuraavana päivänä sängystä noustessa. Suojia suositellaankin usein käytettäväksi tunneilla, joilla treenataan lattiatekniikkaa (mm. Hip Hop, Break, Queen Style ja niin edelleen). Huolehtivaisimmat opettajat ja tanssistudiot neuvovat oppilaita hankkimaan suojat jo etukäteen, mutta aina tätä ei mainita kurssikuvauksissa erikseen. Mikäli olet epävarma suojien tarpeesta, etkä ole ennen kurssin alkua saanut tarvittavia neuvoja, konsultoi kurssin alussa aina rohkeasti opettajaasi ja ennen kaikkea kuuntele omaa kehoasi! 

Oma suosikkini on Rumpfin sukkamainen polvisuoja, joka sopii erityisen hyvin vauhdikkaaseen menoon. Tämä malli joustaa mukavasti, suojaa polvea hyvin ja pysyy paikallaan riehakkaimpienkin liikesarjojen aikana. 

Kamppailululajien harrastajana olen usein löytänyt itseni irvistelemästä suojavarusteiden suolaisille hinnoille, mutta näiden suojien kohdalla ei tarvinnut kiristellä hampaita yhtään. 13,95 € ei näet ole päätä huimaava hinta, etenkään silloin, kun kyseessä on oman kropan hyvinvointi. Rumpfin suojat löytyvät tietenkin liikkeestämme ja myös nettikaupastamme: *Klik!*Itselläni on sen verran lihasta jaloissa (hehee, juu, lihasta siellä vaan on...) että M-koon polvisuojat natsasivat minulle parhaiten. S-koon suojat sujahtavat hoikkajalkaisen aikuisen tai teini-ikäisen jalkaan ja miesten kannattanee harkita XL-kokoa. 

Jos Rumpfin malli ei syystä tai toisesta miellytä silmää, käy tutustumassa myös Intermezzon suojiin. Liikkeestämme löytyy lisäksi pienempää ja kevyempää nuden väristä mallia, joka sopii mainiosti mm. jazzin ja nykytanssin harrastajille. 

Aurinkoista viikkoa kaikille! Tanssikaa täydestä sydämestänne, mutta älkää rikkoko itteänne ;)

-Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti